Vježbanje

Vježbanje

Yoga
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Drage mame,

Od prosinca u Malom Zeki krećemo sa vježbanjem 😉

Vježbanje vodi  Veronika Ćurković, prof. kineziologije, Prenatal i Postnatal instruktorica i Yoga učiteljica.

PRENATAL – utorak i četvrtak u 8h
MAMA & BEBA –  utorak i četvrtak u 9h

Upite i rezervacije možete slati na:

e-mail: info@fitnest.hr
Facebook: FitNest

mob: 0996943777

Zašto prenatal vježbanje?

Trudnoća se ne naziva drugim stanjem bez razloga. Tijelo majke u potpunosti se mijenja, hormoni variraju, beba se razvija kroz devet mjeseci i treba joj sva pozornost i briga kako bi spremna stigla na svijet. Zbog toga raste i svijest o prenatal vježbanju u cijelom svijetu.

Benefiti nisu samo fizički, nego i psihički. Regulira se tjelesna težina, smanjuju bolovi u leđima i rješavaju problemi s nesanicom, tijelo se priprema za trudove i za sam izgon bebe, trudnice se uče pravilnom disanju, a i dijete ostaje zdravim kroz proces majčinog vježbanja u trudnoći. Vježbe za zdjelicu i zdjelično dno djeluju preventivno na prolaps zdjeličnog dna, pa poslije i na inkontinenciju, uz završni segment – brži oporavak nakon poroda.

Sat je kreiran s naglaskom na pravilno i prilagođeno vježbanje za svaku trudnicu, uz prirodan pokret tijela i svjesno disanje.

MAMA & BEBA

Već šest tjedana nakon poroda majke mogu krenuti s vježbanjem. Sat se sastoji prvenstveno od vježbi za oporavak zdjeličnog dna i vraćanje potpune funkcije mišića trupa, mišića leđa i kralježnice.

Za povratak u prvotno stanje tijela potreban je period identičan onom u kojem se tijelo mijenjalo. Tranzicija traje oko devet mjeseci, a vježbe u povratku na stanje prije trudnoće koncipirane su da svaki sat bude ugodan i funkcionalan za sve majke.

Korištenje rekvizita, uz prirodan pokret, aktivira cijelo tijelo, poboljšava cirkulaciju i samim time podiže razinu lučenja “sretnih” hormona.

A bebe? Osim još jačeg povezivanja s mamom, također dobivaju prva iskustva socijalizacije s drugim bebama, a pritom imaju slobodu pokreta što im koristi za vlastiti razvoj motorike i napredak kroz puzanje i – s vremenom – penjanje, stajanje i prvo hodanje.

Ostavite komentar

Prijašnji postovi

Adresa

Email Adresa

malizeko@mali-zeko.hr

Nazovite Nas

+385 (0)95 523 0648

Adresa

Aleja pomoraca 17, 10020 Novi Zagreb, Siget

Kontakt